Automatische versnellingsbak spoelen

Autobedrijf Andeweg verzorgt deskundig onderhoud aan uw automatische versnellingsbak. Laat deze elke 100.000 km spoelen of vraag ons naar de beste verversingsinterval voor uw merk en type automaat. Het verversen van de olie waarborgt een optimale prestaties en minimale slijtage.

Waarom Automatische Versnellingsbak Spoelen?

Vervuilde versnellingsbakolie veroorzaakt op termijn schakelproblemen, zoals vervelend op- en terugschakelen en een bonkerig gevoel bij het schakelen. Ook kan uw auto meer brandstof verbruiken dan nodig is.  Regelmatig onderhoud voorkomt deze problemen en houdt uw versnellingsbak in topconditie. Bij elke auto, dus ook de automatische versnellingsbak, ontstaat na verloop van tijd slijtage. De slijtage levert een risico op van het dichtslibben van essentiële onderdelen. Dit kunt u eenvoudig voorkomen door regelmatig uw automaat te laten spoelen. Een goed onderhouden automatische versnellingsbak zorgt voor een langere levensduur en betere prestaties van uw auto en vermindert het brandstofgebruik.

Voorkom hoge kosten

Hoewel veel automerken aangeven dat spoelen niet nodig is, is regelmatige verversing van de olie cruciaal om vuil en slijtage te voorkomen. Het niet tijdig spoelen en reinigen van uw automaat kan leiden tot stilvallen en grote, kostbare reparaties. Voorkom deze kosten. Wij garanderen een veilige en grondige reiniging van uw versnellingsbak. Daarbij adviseren wij tevens het filter van uw automaat te vervangen bij een spoeling. Te lang wachten hiermee kan als gevolg hebben dat door een spoeling soepeler schakelen niet meer te realiseren is en volgt alsnog een dure reparatie.

GEVOLGEN VAN VERVUILING

Vervuilde versnellingsbakolie veroorzaakt op termijn schakelproblemen, zoals vervelend op- en terugschakelen en bonkerige schakelmomenten Ook kan uw auto meer brandstof verbruiken dan nodig is.  Regelmatig onderhoud voorkomt deze problemen en houdt uw versnellingsbak in topconditie.

Two men in a car changing a Bosch Filter

Motul EVO: De Complete Oplossing

Hoe werkt automaat spoelen

Bij automaat spoelen, ook wel Power Flushen genoemd, wordt uw automaat gereinigd met een speciale vloeistof en een hoogwaardig reinigingsmiddel. Deze combinatie wordt met onze Motul EVO spoelmachine door de automaatbak gespoeld, waardoor alle verontreinigingen en vuil worden verwijderd. De oude automaat olie wordt opgevangen en volledig vervangen door schone olie.

Motul EVO

Wij zijn partner van Motul EVO, het eerste 100% complete verversings- en reinigingsconcept voor de olie in uw automatische versnellingsbak. Handmatige verversing kan oude olieresten achterlaten. Met Motul EVO wordt uw versnellingsbak grondig gereinigd en voorzien van nieuwe olie voor optimale prestaties.

Voordelen van automaat spoelen

 • Uw versnellingsbak reageert weer soepel en stil
 • Uw auto verbruikt minder brandstof

Advies en Prijsopgave

Wij adviseren u graag over onderhoudsintervallen, afgestemd op het merk en type auto. De prijs varieert per merk en model, afhankelijk van factoren zoals filtervervanging en de benodigde hoeveelheid olie. Sommige auto’s hebben vervangbare filters, terwijl anderen een stalen filter hebben dat niet vervangen hoeft te worden. U ontvangt altijd vooraf een duidelijke prijsopgave. 

Veelgestelde Vragen over Automatische Versnellingsbak Spoelen

MOET IK MIJN AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK SPOELEN?
 • Jazeker! Slijtage, olie veroudering en metaal deeltjes kunnen de
  vele kleine kanaaltjes en klepjes gemakkelijk van slag brengen.
  Vervelend op- en terugschakelen en bonkerige schakelmomenten
  zijn dan veel gehoorde klachten. In veel gevallen kunnen we dit
  oplossen door een complete automaatbak-spoeling uit te voeren
  inclusief filtervervanging. 
HEEFT EEN VERVUILDE AUTOMAAT EFFECT OP HET SCHAKELEN?
 • Ja. 90% van de schakelklachten wordt veroorzaakt door vervuiling. Dit is gemakkelijk te voorkomen door preventieve reiniging, om problemen te voorkomen.. 
WAT GEBEURT ER ALS IK MIJN AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK NIET LAAT SPOELEN?
 • Als u uw automatische versnellingsbak niet regelmatig laat spoelen, kunnen oude olie, vuil en metaaldeeltjes zich ophopen in de versnellingsbak. Dit kan leiden tot oververhitting, slijtage en uiteindelijk dure reparaties of zelfs het volledig falen van de versnellingsbak. Voorkom deze problemen door uw automaat tijdig te laten spoelen.
HOE VAAK MOET MIJN AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK LATEN SPOELEN?
 • Hoe vaak uw automatische versnellingsbak gespoeld moet worden, hangt af van het type auto:
  • Auto’s met een dubbele koppeling zoals DSG (Volkswagen, Skoda, Seat), S-Tronic (Audi), DCT (BMW), EDC (Renault) en PowerShift (Ford, Volvo) moeten om de 60.000 kilometer gespoeld worden.
  • Conventionele automaten met een vloeistofkoppeling moeten ongeveer om de 90.000 kilometer gespoeld worden.
HEEFT AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK SPOELEN EFFECT OP MIJN BRANDSTOF VERBRUIK?
 • Een vervuilde versnellingsbak kost veel meer energie en dus meer brandstof. Uw voertuig is direct na automaat spoelen weer efficiënt in brandstofgebruik. 

Openingstijden

Maandag – vrijdag 8.00 tot 17.30 uur
Zaterdag 9.00 tot 12.30 uur
Op afspraak zijn afwijkende tijden mogelijk, ook ’s avonds!

Afspraak maken

U kunt ook online een afspraak bij ons inplannen als dat handiger is voor u:

Contact

Telefoonnummer

Adres

Hoofdweg 27
3474 JA Zegveld