Elektrisch en hybride onderhoud

Heeft u een elektrische of hybride auto? Bij Autobedrijf Andeweg bent u aan het juiste adres voor onderhoud, APK en het oplossen van storingen. Onze gecertificeerde monteurs beschikken over de juiste opleiding, gereedschap en software om uw elektrische voertuig in topconditie te houden.

ONDERHOUD AAN ELEKTRISCHE EN HYBRIDE AUTO’S 

Onderhoud aan een auto met brandstofmotor houdt in dat er olie en filters worden vervangen en mechanische onderdelen gerepareerd. Een elektrische auto heeft deze onderdelen niet, waardoor er minder bewegende (en dus slijtbare) onderdelen zijn. Dit scheelt aanzienlijk in onderhoud en kosten.

Toch zijn er periodiek zaken die gecontroleerd moeten worden. Onderhoud aan een elektrische auto omvat bijvoorbeeld het vervangen van interieurfilters en rem- en koelvloeistof. Slijtagedelen zoals remmen, banden en ruitenwissers moeten ook regelmatig gecontroleerd blijven worden. Het onderstel krijgt het zwaarder te verduren bij een elektrische auto, hierdoor is het extra belangrijk om de diverse wielophangingsdelen grondig te controleren. Ook de software van de auto moet regelmatig geüpdatet worden. Het aanhouden van de voorgeschreven onderhoudstermijnen voor uw elektrisch- of hybride auto is cruciaal om de efficiëntie en levensduur van uw auto te waarborgen.

Gebruik van originele onderdelen en behoud van fabrieksgarantie

Ook met uw Tesla, MG, Audi, BMW, Lynk & Co, Volvo en andere elektrische automerken kunt u bij ons terecht. Niet alleen voor de APK, maar ook voor diverse reparaties. We hebben toegang tot zowel de universele markt voor onderdelen, maar ook tot originele onderdelen direct van de fabrikant, zoals bijvoorbeeld Tesla. Dit betekent dat we uw auto kunnen onderhouden en updaten volgens de hoogste standaarden, met originele software en onderdelen en behoud van de fabrieksgarantie.

accu testen?

Wilt u een elektrische of hybride occasion kopen? Laat eerst de gezondheidsstatus van de accu testen. Bij Autobedrijf Andeweg lezen wij de SOH (State of Health) van de accu van uw hybride of elektrische auto uit. Dit is ideaal als u een auto wilt kopen of verkopen, of gewoon de conditie van uw batterijpakket wilt weten.

Veelgestelde Vragen 

Moet een elektrische auto APK gekeurd worden?
 • Ja, ook elektrische en hybride auto’s moeten APK gekeurd worden. De controlepunten zijn vergelijkbaar met die van brandstof auto’s, maar er wordt extra gelet op de elektrische aandrijflijn. De APK-termijnen voor elektrische auto’s zijn als volgt:

  • Eerste keuring na 4 jaar
  • Daarna elke 2 jaar
  • Na 8 jaar elk jaar

  Onze APK-keurmeesters zijn RDW-erkend en opgeleid om uw elektrische of hybride voertuig nauwkeurig te keuren.

Waarom slijten banden en remmen van elektrische auto's sneller?
 • Elektrische auto’s zijn zwaarder door het accupakket en hebben vaak een hoger vermogen, wat leidt tot snellere slijtage van banden en remmen. Uw rijstijl heeft hier grote invloed op. Rustig rijden verlengt de levensduur van deze onderdelen.
Kan ik mijn elektrische of hybride auto bij jullie laten onderhouden met behoud van fabrieksgarantie?
 • Wij zijn volledig uitgerust om onderhoud en APK-keuringen uit te voeren aan elektrische en hybride voertuigen.We hebben toegang tot zowel de universele markt voor onderdelen, maar ook originele onderdelen direct van de fabrikant, zoals bijvoorbeeld Tesla. Dit betekent dat we uw voertuig kunnen onderhouden en updaten volgens de hoogste standaarden, met originele software en onderdelen en behoud van de fabrieksgarantie.
Kan ik terecht als mijn elektrische of hybride auto een storing heeft?
 • Ja, bij Autobedrijf Andeweg bent u aan het juiste adres voor het oplossen van storingen aan uw elektrische of hybride auto.Wij beschikken over de juiste diagnoseapparatuur om snel de oorzaak van de storing te achterhalen en te verhelpen. Of het nu gaat om elektronische problemen, software-updates of mechanische reparaties, wij zorgen ervoor dat ook uw elektrische of hybride auto weer snel en veilig de weg op kan.

Openingstijden

Maandag – vrijdag 8.00 tot 17.30 uur
Zaterdag 9.00 tot 12.30 uur
Op afspraak zijn afwijkende tijden mogelijk, ook ’s avonds!

Afspraak maken

U kunt ook online een afspraak bij ons inplannen als dat handiger is voor u:

Contact

Telefoonnummer

Adres

Hoofdweg 27
3474 JA Zegveld